Filtrera & anpassa

Viner från Champagne Geoffroy

Om du inte är passionerad så kommer du inte att kunna göra speciellt bra champagne, säger Jean-Baptiste Geoffroy, femte generationens odlare och vinmakare och nuvarande ägare av Champagne Geoffroy. Familjen Geoffroy har rötter i Premier Cru-byn ...

Läs mer om Champagne Geoffroy

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Champagne Geoffroy

Om du inte är passionerad så kommer du inte att kunna göra speciellt bra champagne", säger Jean-Baptiste Geoffroy, femte generationens odlare och vinmakare och nuvarande ägare av Champagne Geoffroy. Familjen Geoffroy har rötter i Premier Cru-byn Cumières så långt tillbaka som 1600-talet men det var först på 1950-talet som Jean-Baptistes farfar Roger Geoffroy beslutade sig för att buteljera den egna skörden, i stället för att sälja druvorna till de stora husen. Anledningen till detta var både för att bibehålla kontroll över produktionen från början till slut och för att de stora husen köpte in mindre högkvalitativ, och därmed dyrare, frukt under de ekonomiskt utmanande efterkrigsåren. Sedan dess har familjen alltid vinifierat och buteljerat alla druvor de odlar. Efter Roger tog René Geoffroy över domänen och vidareutvecklade firman.

Cumières ligger i Vallée de la Marne och därför är det naturligt med fokus på blå druvsorter, där den största arealen är dedikerad till pinot noir. Sammanlagt odlar de på 14 hektar och utanför Cumières, där de huvudsakliga vingårdarna ligger, äger Geoffroy ett litet antal vingårdslotter i närliggande Damery, Dizy och Hautvillers. Odlingen utförs enligt principen "lutte raisonnée", vilket innebär en strikt ekologisk hållning där inga syntetiska bekämpningsmedel eller gödsel används. Jean-Baptiste arbetar mycket med täckgrödor mellan raderna av rankor, dels för att hålla inne fukten i jordarna, dels för att främja närvaron av insekter och smådjur som hjälper till att hålla en naturlig balans i vingårdarna. Potentiella skadedjur får därmed naturliga fiender och skador på vinrankor och druvor minskas.

Arbetet i vinkällaren är även det mycket detaljerat och minutiöst utfört. Alla vingårdslotter skördas, sorteras och vinifieras separat för att uppfylla Jean-Baptistes höga krav på stil och kvalitet. Pressningen görs alltid som hela klasar och man använder sig av traditionella korgpressar för att kunna kontrollera trycket och därmed kvaliteten och renheten på den utvunna musten. Beroende på årgång och druvsort sker jäsning och eventuell maceration i olika kärl och källaren rymmer allt från ståltankar och äldre ekfat till emaljerade kärl. För att behålla precision och spänst i vinerna trots de generellt sett väldigt långa lagringarna på flaska innan degorgering, ibland så långa som 8 år, låter Jean-Baptiste blockera den malolaktiska jäsningen. Detta bibehåller en mer distinkt syraprofil i vinerna, vilket också bidrar till deras stora lagringspotential.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du